بیماری های قلبی و عروقی شایعترین علت مرگ و میر در کشور است/۷۰ درصد مردم ایران وزن متعادل ندارند
- شناسه خبر: 6720
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۷ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۳۳
- نویسنده:
![](https://marivanava.ir/wp-content/uploads/2019/10/XL_Atch_67_iouke0etxvl.png)
بیماری های قلبی و عروقی شایعترین علت مرگ و میر در کشور است/۷۰ درصد مردم ایران وزن متعادل ندارند
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: ۷۶ درصد بیماریها در دنیا مربوط به بیماریهای غیر واگیردار است که فاکتورهای تغذیه مانند مصرف بیرویه قند و نمک و چربی در آن نقش مهمی دارند.
امنیت غذایی
به گزارش خبرنگار مریوان آوا، شهریار مستوفی در نشست خبری روز جهانی غذا، افزود: ریز فاکتور هایی که در زمینه بیماریهای غیر واگیر دار است چاقی و دیابت می باشد که به تغذیه مربوط می شود.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد مردم ایران وزن متعادل ندارند، اظهار کرد: ۱۷ درصد مردان و ۳۰ درصد زنان دچار چاقی هستند و طبق آمار وزارت بهداشت ۳۰ درصد از سرطان ها در اثر چاقی بروز پیدا می کند.
مستوفی به تخلفات انجام شده در تولید محصولات غذایی به عنوان یکی از چالش های امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: تقلب و تخلف در زمینه مواد غذایی فله ای که نظارت خاصی ندارد، یکی از چالش ها است چون این محصولات مشکلاتی از نظر بهداشتی مانند دارا بودن افزودنی های غیرمجاز دارند.
وی افزود: یکی دیگر از این چالش ها قاچاق مواد غذایی است؛ این مواد منشاء تولید، شرایط نگهداری و نوع حمل آن ها نا مشخص است و سلامت و امنیت غذایی را به خطر می اندازند.
مستوفی مسأله دیگر را باقی ماندن سمومی مثل فلزات سنگین در زمین های کشاورزی و پیرو آن در محصولات تولید شده دانست و اظهار کرد: بر روی این محصولات در سطح عرضه، نمونهبرداری و اقدامات نظارتی صورت خواهد گرفت.
وی گفت: بر اساس مطالعه و آمار در چهار ساله اخیر، میزان باقیمانده سموم و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی روند نزولی دارد؛ با این وجود بر روند نظارت ایراداتی وارد است زیرا پایش ها باید از سر منشاء تولید و محل کشت آغاز شود که البته این پروسه شروع شده است.
مستوفی درخصوص محصولات تراریخته بیان کرد: در زمینه احترام به مصرف کننده و اینکه بتواند در انتخاب خود مختار باشد، ما در استان توانستیم محصولات تراریخته را برچسب گذاری کنیم.
وی افزود: فرآورده های غذایی که ذرت، کلزا، سویا و پنبه دانه در آن وجود داشته باشد مشمول برچسب گذاری محصول تراریخته می باشد.
مستوفی گفت: موضوع محصولات تراریخته موضوع جدیدی نیست؛ بیست سال است که ما در حال مصرف محصولات تراریخته هستیم؛ روغنی که به عنوان مواد اولیه وارد می شود عموماً تراریخته است؛ البته باید گفت در کشور ما کشت محصولات تراریخته وجود ندارد هر چند که بر اساس قانون این مجوز صادر شده است اما به دلیل مخالفت ها و نظرات متضاد محصولی تولید نشده است.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از چالش های سلامت غذا الگوی تغذیه نامناسب است، عنوان کرد: برنامه هایی همانند کاهش ۱۰ درصدی میزان قند در تولید محصولات تولیدی، کاهش نمک،کاهش اسیدهای چرب ترانس در روغنهای مصرفی مستقیم در خانواده ها و روغن هایی که در صنایع استفاده می شود را در این زمینه داشته ایم.
مستوفی افزد: در تلاش هستیم بتوانیم میزان اسیدهای چرب ترانس که با سلامتی انسان مرتبط است و موجب بیماری های قلبی و عروقی می شود را در روغن ها کاهش دهیم.
وی گفت: بیماری های قلبی و عروقی شایعترین علت مرگ و میر در کشور ما است و سالانه ۹۲ هزار نفر به علت بیماری های قلبی و عروقی جان خود را از دست میدهند و این بیماری و فشار خون مستقیماً با مصرف قند و چربی مرتبط است.
مستوفی تأکید کرد: با اصلاح شیوه زندگی و رژیم غذایی مناسب میشود ۵۰ درصد ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، ۹۰ درصد دیابت و ۳۰ درصد سرطان را کاهش داد.
وی به عملکرد ۱۸ ماه اخیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اشاره کرد و گفت: پایش و پالایش ۱۲۰۰ محصول مواد خوراکی و آشامیدنی در خصوص برچسب گذاری و اعلام عدم انطباق های هر محصول به دانشگاههای سراسر کشور، انجام ۳۴۲ مورد نمونه برداری و آزمایش سموم در محصولات کشاورزی پر مصرف، انجام ۲۴۴ مورد نمونه برداری و آزمایش فلزات سنگین در محصولات کشاورزی پرمصرف، نمونه برداری و آزمایش ۵۹۵ برند از محصولات مواد غذایی و ۹۲ برند آشامیدنی و ۱۳۹ برند از محصولات آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه طبق طرحpms، درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی ۱۰۰ درصد محصولات تولیدی استان از فعالیت های این اداره بوده است.
کاهش اسیدهای چرب ترانس در روغن مصرفی و صنایع غذایی به حداکثر ۲ درصد، کاهش اسیدهای چرب ترانس در روغن های مایع و مصرف خانوار به حداکثر نیم درصد، کاهش ۲۵ درصد نمک در فرمولاسیون مواد غذایی و آشامیدنی، کاهش درصد قند های ساده در فرمولاسیون مواد غذایی و آشامیدنی به میزان ۲۰ درصد، تحت پوشش قرار دادن و صدور پروانه های بهداشتی انبارها و مراکز تولید و عرضه محصولات غذایی و آرایشی بهداشتی در استان، اجرای برنامه غنی سازی آرد و نظارت ارزیابی کارخانجات آرد استان به منظور ارتقای کیفیت آرد تولیدی و آغاز برنامه برچسب گذاری ۱۰۰درصد محصولات غذایی تغییر ژنتیک یافته تولیدی استان، از دیگر فعالیت های است که شهریار مستوفی به آن اشاره کرد